whatsapp

Oto Kiralama İçin Gerekli Evraklar

Oto kiralama ihtiyacınız olan aracı günlük, haftalık, aylık ya da yıllık tercih edeceğiniz zaman dilimine göre belirli bir ücret karşılığı kullanabilmenize verilen isimdir. Gerek ticari gerekse turistik amaçlı birçok sebeple araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralarken kiralayacağınız aracın isteklerinizi karşılıyor olduğuna önemle dikkat etmelisiniz. Eğer uzun süreli seyahat amaçlı kullanacaksanız gerekli donanımlara sahip olan bir aracı kiralamanızda fayda vardır.

Araç kiralama hizmeti veren pek çok firma vardır. Araç kiralama, oto kiralama, rent a car gibi isimlerle bu firmalara ulaşmanız mümkün. Aralarından dilediğinizi tercih etmekte özgürsünüz. Oto kiralamak için firma seçerken aradığınız özelliklere sahip aracın o firmada bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer aklınızda düşündüğünüz belirli bir araç yoksa biraz araştırma yaparak ve oto kiralama firmalarını ziyaret ederek bilgi sahibi olabilirsiniz. Tercih ettiğiniz araç kiralama firması size seçenekler sunacaktır. Firmaya aracı ne için kullanacağınızı belirtmeniz firma yetkilisinin işini kolaylaştıracak ve size daha sağlıklı seçenekler sunabilecektir. Seçenekler arasından dilediğinizi seçmekte özgürsünüz. Araç kiralarken bir diğer önemli nokta ise kiralanacak aracın kira bedelidir. Seçtiğiniz aracın araç kiralamak için ayırmış olduğunuz bütçeye de uygun olması gerekir. Bütçenizi aşması halinde ödeme yapmakta sıkıntı çekmeniz kaçınılmaz olacaktır maalesef. Özellikle kısa süreli kullanım için araç ihtiyacı duyan kişiler için araç kiralama oldukça iyi bir seçenektir. Araç alarak bütçenizi zorlamak yerine ihtiyacınız olan süre kadar bir zaman diliminde araç kiralamak daha az maliyetli olacaktır. Aracı olmayan fakat toplu ulaşım araçlarıyla (otobüs, feribot, uçak vb.) değil de kendi aracıyla tatile çıkmak isteyen, yapmış olduğu işle alakalı acil bir durumda araca ihtiyacı olan kişiler genellikle araç kiralamaya yönelirler. İşle ilgili kurumsal araç kiralama işlerinde tercih edilen genellikle filo kiralamadır. Filo kiralama en az bir araç üzerinden yapılmaktadır. Filo kiralama sayesinde yüksek bütçeler ayırarak araç kiralamak zorunda kalmadan daha az bir bütçeyle araç ihtiyacınızı karşılamanız mümkündür. Son dönemlerde öne çıkan araç kiralama sebeplerinden biri de düğünlerdir.

Düğünlerde görsellik açısından özellikle klasik araçların çok rağbet görmesi oto kiralama piyasasını hareketlendirmek için yeterli olmuştur. Düğünlerde gelin arabası olarak kullanılan bu araçlara genelde günlük kiralama yöntemi uygulanır. Araç kiralamak istediğinizde uymanız gereken bazı önemli kurallar vardır. Araç kiralamak için tercih ettiğiniz firma size bu konuda detaylı bir bilgi sunacaktır. Bu süreçle ilgili bilmeniz gereken her şey firma tarafından size aktarılacaktır. Öncelikle firma sizden araç kiralarken gerekli evrakların neler olduğunu söyleyerek başlayacaktır. Bu evrakları hazırlamadan araç kiralamanız mümkün değildir. Ancak bu evrakları hazırladıktan sonra araç kiralama işleminiz başlatılacaktır. Genel olarak her firmanın istediği ortak belgeler şunlardır.


En az 2 yıllık geçerli bir ehliyet
Nüfus cüzdanı
Adınıza kayıtlı ev adresinizin yazılı olduğu bir fatura (telefon faturası, su faturası, elektrik faturası gibi)
Faturanın adınıza kayıtlı ve üzerinde ikamet ettiğiniz geçerli bir adres bulunması gerekmektedir. Bu belgeler bazı firmalarda değişiklik göstermekle birlikte genel olarak bunlardır. Örneğin bazı firmalar sizden adınıza kayıtlı adres belirten fatura yerine kefil talep edebilmektedir. Bazı firmalar ise ehliyetinizin en 3 yıllık olması gerektiğini belirtmektedir. Bu nedenle araç kiralamak için tercih ettiğiniz firmaya sizden talep ettiği belgelerin neler olduğunu sormanız da fayda vardır.  Bu evraklarla firmaya müracaat ederek bütçenize ve ihtiyacınıza uygun dilediğiniz aracı kiralama ve rahatlıkla kullanma şansına sahipsiniz.